چه کسانی قبل از موفقیت، شکست می خورند؟

برای ساختن آینده به امیدها تکیه نکنید و برنامه بریزید.
جیم ران از بزرگترین آموزگاران حوزه توسعه فردی و موفقیت مهارت برنامه ریزی و متعهد ماندن به آن را مهمترین عامل در کسب دستاوردهای بزرگ می داند.
و معتقد است اگرچه بیشتر افراد امیدوارند تا آینده بهتری داشته باشند، شاید بهتر است به جای دل بستن به امیدهای بی عمل، برای آنچه به بهتر شدن خود و زندگی شان کمک می کند، برنامه داشته باشند و در کنار برنامه، اشتیاق زیاد را چاشنی تلاشهایشان کنند.

بر این اساس می توان گفت،آنچه اهداف را از جهان رویا به واقعیت می آورد:
• تعهد به آرزوها و خواسته ها
• برنامه ریزی دقیق برای اهداف
• اجرای کارها به بهترین شکل

که همگی باید در جهت تحقق تمایلات و اهداف باشند.

البته شما باید دو نکته مهم را درباره خواسته ها بدانید:

1. اول اینکه دقیقا و از ته دل چه می خواهید؟
2. آنچه می خواهید، چه ابعاد و اندازه ای دارد؟

هر چه خواسته های بزرگتری داشته باشید، برنامه دقیقتری لازم است. زیرا باید خودتان را طوری تربیت کنید و رشد دهید که متناسب با نوع و اندازه آرزوها و خواسته هایتان باشید.
تمام رفتارها، حرکات و نگرشتان باید در راستای هم باشند؛ از طرز لباس پوشیدن و حرف زدن تا نحوه تفکر و توانایی حل مساله را در حد و اندازه های آرزوهایتان انجام دهید.
هیچ کس نمی تواند تنها با دیدن و آرزو کردن خواسته هایش را محقق کند. هر کس لازم دارد به توصیه ها و پیشنهادات سایرین گوش دهد. اما در نهایت آنچه را انجام دهد که نتیجه تفکرات و نگرشهای خودش باشد.
پس مهارت شفاف اندیشیدن در تعیین اهداف کمک شایانی می کند. بنابراین در مقاله ای درباره نظم فردی به اهمیت داشتن تفکر شفاف تاکید کردیم.
در ارتباط با نگرشها هم باید به باورها توجه کرد. اینکه فردی نتایج کسب شده را به وقایع بیرونی یا درونی نسبت می دهد، نشان دهنده باور و نگرش او نسبت به خود و ارتباطش با جهان پیرامون است.
او خود را فرمانده نمی داند و مطیع وقایع احتمالیست. اما اگر می داند که چه خواسته ای دارد و به آن متعهد است، هر آنچه برای دستیابی به هدف لازم و ضروریست، می آموزد و انجام می دهد.

تفکر شفاف به تعیین دقیق اهداف کمک می کند و نگرشها و باورها به عنوان نیروی محرکه فرد هستند. این دو مهارت اگر با نظم فردی که تعهد را تقویت می کند ترکیب شوند، ساختار و قاعده زندگی را می سازند و هر مشگل پیچیده ای قابل حل می شود.

سخن آخر:

برای رسیدن به خواسته ها باید درباره آنها دقیق و زیاد فکر کنید تا تصویر شفافی خلق شود. سپس برای رسیدن به آنها برنامه داشته باشید و به باورها، نگرشها و افکار خود نسبت به برنامه ها و تغییرات احتمالی آگاه باشید تا بتوانید به اجرای آنها متعهد بمانید و به نتیجه دلخواه در زمان درست برسید.

 

دیدگاه‌ها

  1. زهرا بیت سیاح

    چه قدر با اون قسمت که گفتی برای رسیدن به خواسته در خودمون تغییر ایجاد کنیم موافقم. بعضی خواسته‌ها به یک من دیگه! نیاز دارن. منی که الان هستم حتی اگه همین حالا هم بدستش بیارم نمیتونم حفظش کنم. چون براش آماده نیستم. اون هدف تو قاب زندگی من نمی‌گنجه یا من براش وصلهٔ ناجورم. نه کهنشه. میشه تغییر رو بعد رسیدن ایجاد کرد. اما گاهش همون تغییر خودش رسیدنه!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *